top of page
Ministerul Educației Naționale

 Proiect de atestat

„Compania Mercedes Benz"

 • Facebook - White Circle
 • Pinterest - White Circle
 • Instagram - White Circle

coordonator:

prof.Marius Ududec

Suceava

mai,2018

Absolvent:

Solovăstru Ionuț-Dănuț

                                                      Cuprins

 

 

 1. Istoricul firmei Mercedes-BENZ

 2. Istoricul autovehiculelor Mercedes-BENZ

 3. Conducerea companiei

 4. Evoluția tehnologiei

 5. Centrul de cercetare

 6. Viitorul companiei

 7. Investiții și Cheltuieli​

 8. Concluzie

 9. Webografie

SERVICES
Our work

Site Title

                                                                               

                                                                       Istoricul autovehiculelor Mercedes-BENZ

Reperele istorice ale firmei Mercedes-Benz:

1886 - Cu autovehiculul patentat cu motor cu operare pe benzină, Karl Benz creează primul automobil. 
1901 - Mercedes 35 hp stabileşte un design independent pentru autovehiculul motorizat şi este văzut ca prima maşină a erei moderne. Radiatorul în formă de fagure, organic integrat în design, devine o caracteristică definitorie a brandului.
1906 - Compania Daimler Motor din Untertürkheim inaugurează primul departament de construcții.
1909 - Faimosul automobil de curse "Lightning Benz" este primul autovehicul al cărui design a fost în mod evident determinat de principiile aerodinamicii.
1910 - O evoluţie considerabilă în domeniul design-ului auto: un panou curbat sub parbriz, descris ca glugă sau torpedo, leagă saşiul şi compartimentul motorului de corpul maşinii şi de compartimentul pasagerilor pentru a crea o unitate singulară.
1911 - În paralel cu dezvoltarea radiatorului în forma de fagure, a fost dezvoltată şi o formă secundară caracteristică de radiator - radiatorul ascuţit, prezent în special la modele sportive.
1920 - Uzina DMG din Sindelfingen începe producţia de caroserii pentru autovehiculele Mercedes.
1932 - Hermann Ahrens preia funcţia de director general al Diviziei de Producţie Autovehicule Speciale din cadrul uzinei Mercedes-Benz din Sindelfingen.
1934 - Cu liniile sale elegante, modelul 500 K, proiectat de Hermann Ahrens, împreună cu succesorul său din 1936, 540 K, marchează un moment deosebit în istoria design-ului Mercedes-Benz, cu precădere prin versiunea Special Roadster. Varianta coupé a stabilit tradiţia.
1953 - Construcţia caroseriei în formă de Ponton a modelului 180 aduce design-ul clasic Mercedez. 
1954 - Naşterea legendarului 300 SL, cu portiere tip aripă de pescăruş (gullwing), proporţiile neobişnuite şi un nou design plat al grilei de radiatorului, care urma să devină o caracteristică definitorie a design-ului frontal pentru toate modele SL sport. 
1959 - Limuzinele Mercedes-Benz 220, 220 S şi 220 SE cu şase cilindri au marginile aripilor spate îmbinate într-un unghi ascuţit, desemnate oficial drept markeri posteriori. Fintail Mercedes este primul autovehicul din lume cu un habitaclu rigid şi zone deformabile, de absorbţie a energiei de impact, deschizând astfel un nou capitol în domeniul siguranţei.
1963 - Apariţia modelului 230 SL cu proporţiile sale neobişnuite şi un aspect aparte - un plafon compact detaşabil a cărui formă specială accentuează rigiditatea structurii, sporind viteza.
1971 - Noul model sport 350 SL şi modelul Clasei S sunt expresii sugestive ale conceptului.
1975 - Bruno Sacco preia responsabilitatea lui Friedrich Geiger, ocupând funcţia de designer.
1982 - Mercedes-Benz lansează clasa compactă cu modelele 190 şi 190 E. 
1991 - Cu noua Clasa S, Mercedes-Benz prezintă o nouă interpretare a grilei radiatorului, care este o caracteristică specifică mărcii. Grila este integrată în capotă.
1993 - La Târgul Auto de la Geneva, prezentate pentru prima dată, cele patru faruri eliptice reprezintă o nouă interpretare a aspectului Mercedes. Clasa C, succesorul clasei compacte, este primul automobil Mercedes-Benz lansat în patru linii diferite de design şi echipare.
1995 - Noua Clasă E este primul model de serie care prezintă design-ul cu patru faruri, care a constituit simbolul unei epoci. Aspectul frontal a fost de asemenea adaptat pentru seriile viitoare.
1996/1997- Mercedes-Benz introduce o întreagă gamă de noi serii de modele precum SLK. 
1999 - Profesorul Peter Pfeiffer preia funcţia fostului designer şef Bruno Sacco.
2003 - Modelul Vision CLS atrage atenţia la Târgul Internaţional Auto (IAA) din Frankfurt. Conceptul unui coupé cu patru uşi este primit cu entuziasm de la debut. Premiul "Autonis" pentru design şi titlul de "Most attractive design study 2003" subliniază potenţialul inovator.
2005 - Liniile Clasei S lansează noi tendinţe în design. 
2007 - Clasa C este prima limuzină Mercedes-Benz în două versiuni distincte: versiunea ELEGANCE este prevăzută cu grilă clasică şi steaua în trei colţuri deasupra capotei, pe când versiunea AVANTGARDE este prevăzută cu o grilă în centrul căreia este încorporată steaua într-o interpretare contemporană a celei prezente la modelul 300 SL din 1954.
2008 - Profesorul Gorden Wagener preia funcţia de designer şef la Mercedes-Benz. Cu GLK, Mercedes-Benz împrospătează atmosfera din segmentul SUV compact premium. Conturul compact aduce un omagiu Clasei G, clasicul off-roader al brandului.
2009 - Clasa E dezvăluie un design nou, avangardist. Design-ul distinctiv al noului model super sport Mercedes-Benz SLS AMG atrage prin capota alungită, garda joasă şi eleronul retractabil. Portierele tip aripă de pescăruş (gullwing) sunt păstrate de la legendarul 300 SL, la fel şi grila lungă a radiatorului cu steaua în trei colţuri poziţionată în centru.
2010 - Autovehiculul prototip F800 Style cu ampatamentul lung, consolele scurte şi linia elegantă.Printre cele mai noi medele lansate de Mercedes-Benz se numără GLE Coupé, CLA Shooting Brake, Mercedes-Benz.

ABOUT US

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me to add your own content and make changes to the font. Feel free to drag and drop me anywhere you like on your page. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

This is a great space to write long text about your company and your services. You can use this space to go into a little more detail about your company. Talk about your team and what services you provide. 

ABOUT US

FIND US

500 Terry Francois Street

San Francisco, CA 94158

 

info@mysite.com


Tel: 123-456-7890

OPENING HOURS:

 

Mon - Fri: 7am - 10pm

​​Saturday: 8am - 10pm

​Sunday: 8am - 11pm

Success! Message received.

CONTACT
bottom of page